Rastie počet dôchodkov poukazovaných na účty

27.06.2013 Bratislava

Bratislava 27. júna (TASR) - Vyše 10.700 žiadostí o zmenu spôsobu výplaty dôchodku zaznamenala v máji Sociálna poisťovňa (SP). Dôchodcovia žiadajú predovšetkým o zmenu z doručovania dôchodku v hotovosti na poukazovanie dôchodku na účet v banke.

Od začiatku roka do konca mája 2013 tak vzrástol počet dôchodkov zasielaných na účty v bankách o 45.726 a v tomto mesiaci SP poukázala na účty v bankách spolu 83.414 dôchodkov. To je doteraz najvyšší počet dôchodkov poslaných na bankové účty. V hotovosti v máji Sociálna poisťovňa vyplatila 467.797 dôchodkov.

Na zmenu výplaty dôchodku môžu dôchodcovia využiť jednoduchý spôsob, a to vyplniť tlačivo Poukazovanie dôchodkových dávok na účet dôchodcu v banke. Toto tlačivo je dostupné na internetovej stránke Sociálnej poisťovne, v jej pobočkách alebo v komerčných bankách. Tlačivo po doplnení identifikačných údajov a čísla účtu treba poslať do príslušnej pobočky alebo Ústredia Sociálnej poisťovne. Dôchodcovia môžu žiadať o zmenu výplaty dôchodku aj osobne v pobočkách SP podľa miesta bydliska.

TASR informoval hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder.
 

Vyberte región